Skrova – en øy i hjertet av Lofoten i Vågan kommune, litt sør for Svolvær. Øya er et av de siste genuine fiskevær i Norge med ca. 180 fastboende. Her er butikk med post, bank og medisinutsalg. Skrova har kafe/restaurant, skole, barnehage, flere gallerier og eget fiskemottak.

Skrovas beliggenhet i Vestfjorden gjør at det er langt flere soltimer her og mindre nedbør enn i det øvrige Lofoten. Her er kritthvite strender med krystallklart, blågrønt hav med inntil 20 meters sikt!​ Du kan velge mellom flere merkede naturstier, bla opp til øyas høyeste punkt på 286 m.o.h med 360 graders utsikt over Lofotveggen, Hamarøy og Ofoten. Her får du virkelig følelsen av at jorden er rund!

Det er gode fiskeplasser rundt hele øya og flere muligheter for å leie båt. Havørn er et vanlig skue på himmelen. Både høst og vinter gir gode opplevelser med både ruskevær og nordlys. Lyset som oppstår når sola vender tilbake i begynnelsen av januar er helt spesielt! Skrova byr på et mangfold av aktiviteter og fantastiske naturopplevelser, samtidig som øya er et sted for ro, stillhet og ettertanke.

Nærmere naturens egen puls kommer du ikke!

  • Om Skrova
  • Om Skrova